Roy Fares hemgjorda chokladkex

45 m
21 st
45 m
21 st

Du behöver

  • 450 g mjölkchoklad
  • 150 g nougat
  • 28 smörgåsrån
  • 0,5 msk rapsolja

Gör så här

  1. Hacka 150 g choklad och nougat och smält försiktigt över ett vattenbad.
  2. Bred ut ett tunt lager med chokladblandningen på tre smörgåsrån. Lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg sist på ett fjärde rån. Upprepa samma procedur med de övriga rånen. Låt dem ligga i kylen tills chokladen har stelnat.
  3. Skär de chokladfyllda rånen på bredden i tre delar.

  4. Smält 300 g choklad över vattenbad och rör ner oljan. Doppa kexen i chokladen. Lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.
Kommentera receptet

Fler goda recept