Rouille

11 röster
4
Rouille
Foto: TV4

Rouille är en fransk röra. Man använder dem som tillbehör på bufféer eller till att lägga på en bit bröd. Rouille är ett måste till fransk fisksoppa.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 skivor vitt formbröd
  • 2 äggulor
  • 1 röd piri piri
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 g saffran (1/2 paket)

Gör så här

  1. Kantskär brödet och lägg det i blöt i 5 minuter i lite vatten. Ta upp och krama ur brödet. Lägg det urkramade brödet tillsammans med äggulorna och pressad vitlök i en rundbottnad skål eller enklast i matberedare.
  2. skär chilin på längden, kärna ur och finhacka fruktköttet. Blanda ner det i skålen. Rör om eller mixa. Lös upp saffranet i hett vatten.
  3. Tillsätt olivoljan droppvis under omrörning eller mixning. Smaksätt med paprikapulver, saffran och salt.
26 januari 2009

Fler goda recept