Rouille
Rouille
8 ingredienser
Rouille är en fransk röra. Man använder dem som tillbehör på bufféer eller till att lägga på en bit bröd. Rouille är ett måste till fransk fisksoppa.
Ingredienser
- 2 skivor vitt formbröd
- 2 äggulor
- 1 röd piri piri
- 3 klyftor vitlök
- 1,5 dl olivolja
- 0,5 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk salt
- 0,25 g saffran [0,5 förp]
Gör så här
- Kantskär brödet och lägg det i blöt i 5 minuter i lite vatten. Ta upp och krama ur brödet. Lägg det urkramade brödet tillsammans med äggulorna och pressad vitlök i en rundbottnad skål eller enklast i matberedare.
- skär chilin på längden, kärna ur och finhacka fruktköttet. Blanda ner det i skålen. Rör om eller mixa. Lös upp saffranet i hett vatten.
- Tillsätt olivoljan droppvis under omrörning eller mixning. Smaksätt med paprikapulver, saffran och salt.