Rouille

Rouille
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rouille

8 ingredienser

Rouille är en fransk röra. Man använder dem som tillbehör på bufféer eller till att lägga på en bit bröd. Rouille är ett måste till fransk fisksoppa.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 2 äggulor
  • 1 röd piri piri
  • 3 klyftor vitlök
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 g saffran [0,5 förp]

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Kantskär brödet och lägg det i blöt i 5 minuter i lite vatten. Ta upp och krama ur brödet. Lägg det urkramade brödet tillsammans med äggulorna och pressad vitlök i en rundbottnad skål eller enklast i matberedare.
  2. skär chilin på längden, kärna ur och finhacka fruktköttet. Blanda ner det i skålen. Rör om eller mixa. Lös upp saffranet i hett vatten.
  3. Tillsätt olivoljan droppvis under omrörning eller mixning. Smaksätt med paprikapulver, saffran och salt.