Rotselleiknyten i stekjärn

Rotselleiknyten i stekjärn
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Rotselleiknyten i stekjärn

7 ingredienser

Rotselleri bakad med hasselnötter över öppen eld i ett stekjärn serverad med saltkokt potatis och senapslök. Tips! Det går också bra att tillaga rotsellerin i ugnen.

Ingredienser

portioner
  • 1 rotselleri
  • 1-2 dl hasselnötter, krossade
  • 2 gula lökar
  • 8 potatisar
  • senap
  • grovt salt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Skala och skiva rotsellerin tunna små skivor.
  2. Rosta hasselnötterna i stekpanna tills man ser att det tunna bruna skalet börjar spricka. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga av skalet. Nötterna bli mindre beska när man tar bort skalet.
  3. Krossa hasselnötterna i en mortel och blanda med rotsellerin. Salta efter tycke och smak.
  4. Ta ett bakplåtspapper och ringla rapsolja på.
  5. Lägg lite selleriskivor och hasselnötter i bakplåtspapperet och vik ihop till ett paket. Lägg paketet i ett stekjärn och stek över öppen eld. Vänd järnet hela tiden så att det inte blir för varmt och bränns. Gör flera paket så alla får varsitt.
  6. Lägg potatisar i en kastrull med vatten så att det precis täcker potatisen. Häll i två nävar grovsalt. Koka upp och koka potatisen som vanligt. Skalet kommer att bli lite skrynkligt.
  7. Skala och skiva gul lök. Stek den i rapsolja på svag värme i en stekpanna. Vänd runt så löken får en fin färg utan att bli bränd. Smaksätt med senap och rör om.
  8. Öppna upp paketen som en liten tallrik, lägg i potatis och senapslök. Ät och njut!