Rotselleri bakad med hasselnötter över öppen eld i ett stekjärn serverad med saltkokt potatis och senapslök. Tips! Det går också bra att tillaga rotsellerin i ugnen.
Rosta hasselnötterna i stekpanna tills man ser att det tunna bruna skalet börjar spricka. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga av skalet. Nötterna bli mindre beska när man tar bort skalet.
Krossa hasselnötterna i en mortel och blanda med rotsellerin. Salta efter tycke och smak.
Ta ett bakplåtspapper och ringla rapsolja på.
Lägg lite selleriskivor och hasselnötter i bakplåtspapperet och vik ihop till ett paket. Lägg paketet i ett stekjärn och stek över öppen eld. Vänd järnet hela tiden så att det inte blir för varmt och bränns. Gör flera paket så alla får varsitt.
Lägg potatisar i en kastrull med vatten så att det precis täcker potatisen. Häll i två nävar grovsalt. Koka upp och koka potatisen som vanligt. Skalet kommer att bli lite skrynkligt.
Skala och skiva gul lök. Stek den i rapsolja på svag värme i en stekpanna. Vänd runt så löken får en fin färg utan att bli bränd. Smaksätt med senap och rör om.
Öppna upp paketen som en liten tallrik, lägg i potatis och senapslök. Ät och njut!