Rotfruktsburgare i hamburgerbröd

Rotfruktsburgare i hamburgerbröd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rotfruktsburgare i hamburgerbröd

16 ingredienser

Om du lagar burgarna i förväg kan du ha dem på lut i kylen och värma vid behov, så går matlagningen snabbt. Allra snabbast går det förstås med färdigköpta vegoburgare.

Ingredienser

portioner
  • 500 g mjölig potatis
  • 0,25 rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 äggulor
  • salt
  • vitpeppar

Till stekning:

  • 0,5 dl ströbröd
  • smör

Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • senap
  • ketchup
  • gul lök, hackad rå
  • rostad lök
  • sallad
  • hamburgerdressing

Gör så här

  1. Skala potatis, selleri och palsternacka. Koka rotfrukterna mjuka i lättsaltat vatten. Pressa potatisen och skär selleri och palsternacka i små tärningar.
  2. Blanda potatis, rotfruktstärningar, äggulor och persilja. Krydda med salt och peppar. Lägg smeten på ett smörpapper, rulla ihop och lägg i kyl.
  3. Ta bort papperet och skiva i 8 st 2 cm tjocka rundlar. Doppa dem i siktat ströbröd och stek burgarna gyllengula i smör. Servera dem i hamburgerbröd med sedvanliga tillbehör.