Ugnsbakade rotfrukter blir underbart gott tillsammans med en fräsch fetaostkräm. Du tillagar och severar allt på en plåt vilket gör rätten väldigt smidig och snabb!
Ingredienser
Håll skärmen tänd
portioner
400 g sötpotatis
300 g fast potatis
300 g pumpa
200 g morot
200 g rödbeta
200 g palsternacka
olivolja
torkad timjan
200 g fetaost
2 dl lätt crème fraiche
1 msk honung
grönkål
1 äpple
salt
svartpeppar
Gör så här
Håll skärmen tänd
Sätt ugnen på 220 grader.
Dela alla rotfrukter i mindre bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och krydda med salt, peppar och torkade timjan.
Tillaga i ugnen i ca 25 minuter eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
Smula ner fetaosten i crème fraiche.
Blanda ner honung, salt och peppar.
Hacka grönkålen och äpplet.
Krama in olivolja och salt i grönkålen.
Strö grönkål samt äpple över plåten och klicka ut fetaostkrämen.