Rosy Raspberries

7 röster
7 h
3 glassar

Raw hallon- och kokosglass med chokladöverdrag.

Den vackra rosa färgen tyder på växtfärgämnen som verkar stärkande för immunförsvaret, den effekten blir ännu bättre utav det rika innehåller av C-vitamin. /Erica

7 h
3 glassar

Du behöver

  • 2 dl frysta hallon (eller tinade)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl kokosgrädde
  • 2 msk honung (eller agavesirap)

Chokladöverdrag

  • 1 dl kakaosmör, flytande
  • 1 msk lucumapulver
  • 2 msk raw kakaopulver
  • 1 msk honung (eller agavesirap)

Gör så här

  1. Mixa/kör hallonen med övriga ingredienser tills de har blivit en len konsistens. Häll upp på glassformar eller i en stor form. Frys cirka 6 timmar.
  2. Gör kakaosmöret flytande i ett ljummet vattenbad. Rör ned övriga ingredienser. Ta ut glassen ur frysen. Drippla över glassen eller gör helt lager utav chokladöverdraget. Låt stå i frysen i cirka 15 minuter tills chokladen stelnat.
21 juni 2015