Rostbiffsallad med wasabidressing

16 röster
15 m
4
Rostbiffsallad med wasabidressing
Foto: TV4

Superenkel bulgursallad med färdig rostbiff och dressing med sting av wasabi. Serveras med fördel på ett stort, vackert fat.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g färdigköpt rostbiff
  • 6 dl bulgur, kokt i buljong
  • 0,5 gurka, hackad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron, skal och saften
  • 70 g späda salladsblad, gärna olika sorter
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 tsk honung
  • 2-3 tsk wasabipasta
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Blanda samman gräddfil, honung och wasabi, krydda med salt och peppar.
  2. Blanda bulgur, hackad gurka, rödlök och vitlök. Smaksätt med olivolja, citron, salt och peppar. Blanda allt noga och avsluta med att vända ner salladsbladen.
  3. Lägg upp på ett stort fat ihop med rostbiff. Ringla över dressingen och toppa med klippt smörgåskrasse.
23 juli 2015
Våra bästa erbjudanden i butiken

laddar fler recept...

Laddar fler recept...