Rostat lökris

POPULÄRT
Rostat lökris
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rostat lökris

6 ingredienser

1 h

Rostat lökris med saffran sätter färg och smak på helgen! Perfekt som middagstillbehör eller som en del av en buffé.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 gula lökar, strimlad
  • olivolja
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 förp saffran
  • 3 dl basmatiris
  • 1 l kycklingbuljong

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek löken med olja i en panna med höga kanter och som tål ugn.
  3. Tillsätt spiskummin och saffran när löken är karamelliserad. Fräs i ytterligare 1 minut.
  4. Häll i ris och buljong.
  5. Ställ in pannan i mitten av ugnen och låt koka i ca 30 minuter.
  6. Ringla över olivolja och låt stå i ytterligare 10 minuter i ugnen.