När du kryddar nötter med chili gör sötman underverk med
nötterna. Hettan finns kvar men blir inte så påtaglig.
Visa mer
8
Du behöver
200 g jordnötter
2 msk flytande honung
1 msk farinsocker
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
200 g cashewnötter
1 tsk rapsolja
1 tsk havssalt
1 dl sultanrussin
150 g solroskärnor
1 tsk rapsolja
1 tsk havssalt
Gör så här
Värm ugnen på 150°. Lägg jordnötterna, cashewnötterna och solrosfröna på en plåt. Ringla honungen över jordnötterna, och strö över sockret och kryddorna. Stänk över lite vatten så att de inte klibbar ihop. Strö salt och droppa olja över cashewnötterna och solrosfröna.
Rosta nötterna och fröna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills de har fått fin färg. Rör om då
och då.
Låt svalna på plåten. Häll upp var sort för sig och blanda cashewnötterna med russin före servering.