Rostade solrosfrön och glaserade nötter

Rostade solrosfrön och glaserade nötter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rostade solrosfrön och glaserade nötter

18

3 steg att laga

12 ingredienser

När du kryddar nötter med chili gör sötman underverk med nötterna. Hettan finns kvar men blir inte så påtaglig.

Ingredienser

portioner8 portioner
  • 200 g jordnötter
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 200 g cashewnötter
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl sultanrussin
  • 150 g solroskärnor
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

  1. Värm ugnen på 150°. Lägg jordnötterna, cashewnötterna och solrosfröna på en plåt. Ringla honungen över jordnötterna, och strö över sockret och kryddorna. Stänk över lite vatten så att de inte klibbar ihop. Strö salt och droppa olja över cashewnötterna och solrosfröna.
  2. Rosta nötterna och fröna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills de har fått fin färg. Rör om då och då.
  3. Låt svalna på plåten. Häll upp var sort för sig och blanda cashewnötterna med russin före servering.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer