Rostade grönsaker med soltorkade tomater och feta

NYHET
Rostade grönsaker med soltorkade tomater och feta
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Rostade grönsaker med soltorkade tomater och feta

13 ingredienser

40 min

Zeina Mourtada bjuder på ugnsrostade grönsaker med fetaost, soltorkade tomater, oliver och citron. En enkel, smakrik rätt där allt lagas på en plåt.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g delikatesspotatis
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 2 paprikor (röd och grön)
  • 1 rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 burk soltorkade tomater (à ca 200 g)
  • 1 burk gröna oliver (gärna halkidikioliver)
  • 0,5 kruka färsk oregano

Till servering

  • 2 förp fetaost (à 150 g)
  • 0,5 kruka färsk oregano
  • levainbröd
  • citron, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  2. Skär potatis, zucchini och aubergine i 2-3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprika i liknande storlek som övriga grönsaker. Skala, halvera och skär löken i grova bitar. Skiva chilin.
  3. Lägg alla grönsaker på en plåt med tillsammans med avrunnen soltorkad tomat, avrunna oliver och några blad oregano. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Vänd runt så att allt blandas.
  4. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Toppa med smulad fetost och några fler blad färsk oregano. Servera med bröd och citronklyftor.