Färskost med rostad salladslök

Färskost med rostad salladslök
Foto: TV4
Håkan Thörnström KK 2024
Håkan Thörnström KK 2024

Färskost med rostad salladslök

7 ingredienser

20 m

Den här krämiga färskosten med salladslök passar perfekt som tillbehör till bland annat räkor.

Se Håkan Thörnström laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner
  • 1 knippe salladslök (vårlök)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 citron, rivet skal (ekologisk)
  • 2 dl färskost
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Dela vårlöken och ugnsrostade den på 180 grader tills den får färg.
  2. Mixa ihop löken med vin och vinäger. Koka in vinet i löken i en kastrull.
  3. Låt lökpurén svalna och rör sedan i rivet citronskal och färskost. Salta och peppra.