Färskost med rostad salladslök

Färskost med rostad salladslök
Foto: TV4
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Färskost med rostad salladslök

0

7 ingredienser

20 m

Den här krämiga färskosten med salladslök passar perfekt som tillbehör till bland annat räkor.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 knippe salladslök (vårlök)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 citron, rivet skal (ekologisk)
  • 2 dl färskost
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dela vårlöken och ugnsrostade den på 180 grader tills den får färg.
  2. Mixa ihop löken med vin och vinäger. Koka in vinet i löken i en kastrull.
  3. Låt lökpurén svalna och rör sedan i rivet citronskal och färskost. Salta och peppra.