Rostad sötpotatissallad med svarta belugalinser

koket.se
Rostad sötpotatissallad med svarta belugalinser
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Rostad sötpotatissallad med svarta belugalinser

9 ingredienser

35 m

Matig sallad med rostad sötpotatis, fetaost, belugalinser och rostade hasselnötter. Fräscht, gott och nyttigt!

Ingredienser

portioner
  • 3 sötpotatisar
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl svarta belugalinser
  • 70 g babyspenat
  • 200 g fetaost
  • 1 dl hasselnötter, skalade och rostade
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och skär sötpotatisen (med skal) i större tärningar. Blanda med olivolja och flingsalt på en plåt med bakplåtspapper och rosta till den är mjuk och fått färg, i 25-30 minuter.
  3. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg spenaten på ett fat, strö över linser, rostad sötpotatis, fetaost och grovhackade hasselnötter. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Servera med balsamvinäger.