• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone

Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone
Foto: Zeta
Zeta ny logga
Zeta ny logga

Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone

5 steg att laga

6 ingredienser

30 m

Har du en bit sockerkaka kvar? Rostad, tillsammans med jordgubbar, mascarpone och hallonbalsamico blir den en ljuvlig efterrätt!

Zeta mascarpone

Zeta Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en lätt syrlighet.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 l jordgubbar, delade
  • 1 msk florsocker
  • 2-3 msk Zeta Balsamico Hallon
  • 2-3 msk Zeta mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • 4 skiva sockerkaka, skuren i tärningar

Gör så här

  1. Marinera jordgubbarna i 1 msk florsocker och hallonbalsamico.
  2. Vispa marscaponeosten med 2 msk florsocker.
  3. Rosta sockerkakstärningarna i ugn på 150 grader tills de är helt torra, det tar ca 20 minuter.
  4. Lägg upp i en skål.
  5. Pudra med lite extra florsocker innan servering.