I samarbete med Zeta

Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone

5 röster
30 m
4
Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone
Foto: Zeta

Zeta Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en lätt syrlighet.

Zeta mascarpone

Har du en bit sockerkaka kvar? Rostad, tillsammans med jordgubbar, mascarpone och hallonbalsamico blir den en ljuvlig efterrätt!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 l jordgubbar, delade
  • 1 msk florsocker
  • 2-3 msk Zeta Balsamico Hallon
  • 2-3 msk Zeta mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • 4 skiva sockerkaka, skuren i tärningar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Marinera jordgubbarna i 1 msk florsocker och hallonbalsamico.
  2. Vispa marscaponeosten med 2 msk florsocker.
  3. Rosta sockerkakstärningarna i ugn på 150 grader tills de är helt torra, det tar ca 20 minuter.
  4. Lägg upp i en skål.
  5. Pudra med lite extra florsocker innan servering.

Laddar fler recept...