Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone

Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone
Foto: Zeta

Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone

5

6 ingredienser

30 m

Har du en bit sockerkaka kvar? Rostad, tillsammans med jordgubbar, mascarpone och hallonbalsamico blir den en ljuvlig efterrätt!

Zeta mascarpone

Zeta Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en lätt syrlighet.

Ingredienser

portioner4
  • 1 l jordgubbar, delade
  • 1 msk florsocker
  • 2-3 msk Zeta Balsamico Hallon
  • 2-3 msk Zeta mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • 4 skivor sockerkaka, skuren i tärningar

Gör så här

  1. Marinera jordgubbarna i 1 msk florsocker och hallonbalsamico.
  2. Vispa marscaponeosten med 2 msk florsocker.
  3. Rosta sockerkakstärningarna i ugn på 150 grader tills de är helt torra, det tar ca 20 minuter.
  4. Lägg upp i en skål.
  5. Pudra med lite extra florsocker innan servering.