I samarbete med Zeta

Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone

3 röster
30 m
4
Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone
Foto: Zeta

Har du en bit sockerkaka kvar? Rostad, tillsammans med jordgubbar, mascarpone och hallonbalsamico blir den en ljuvlig efterrätt!
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!


Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 l jordgubbar, delade
  • 1 msk florsocker
  • 2-3 msk Zeta Balsamico Hallon
  • 2-3 msk Zeta Mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • 4 skivor sockerkaka, skuren i tärningar

Gör så här

  1. Marinera jordgubbarna i 1 msk florsocker och hallonbalsamico.
  2. Vispa marscaponeosten med 2 msk florsocker.
  3. Rosta sockerkakstärningarna i ugn på 150 grader tills de är helt torra, det tar ca 20 minuter.
  4. Lägg upp i en skål.
  5. Pudra med lite extra florsocker innan servering.
13 december 2016

Fler goda recept