Rostad rotfruktssallad
Rostad rotfruktssallad
11 ingredienser
30 m
En rostad rotfruktssallad är ett perfekt tillbehör till middagen. Ska ni grilla ikväll så passa på att lägga rotfrukterna på grillen för att tillaga dem!
Ingredienser
- 0,5 zucchini (ekologisk)
- 10-12 blad basilika
- 10-12 blad mynta
- 1 tsk citron, rivet skal (ekologisk)
- 1,5 dl grekisk yoghurt
- 2 msk majonnäs
- 2 morötter (medelstor)
- 2 palsternackor
- 14-15 delikatesspotatisar (små eller färskpotatis)
- salt
- peppar
Gör så här
- Skölj zucchini och riv på den grova delen av rivjärnet.
- Blanda zucchinin med strimlade örter, citron, yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Rensa, skrubba och skölj rotfrukterna noggrant (behåll gärna skalet).
- Klyfta och skär rotfrukterna i jämnstora bitar.
- Använd gärna ett grönsaksgaller om du vill tillaga rotfrukterna på grillen. Rosta annars i ugnen på 220 grader och rör om då och då. Salta och peppra och rosta tills rotfrukterna fått färg och mjuknat.
Servering
- Lägg ut rotfrukterna på ett fat och klicka över såsen.