Rostad rotfruktssallad

Rostad rotfruktssallad
Foto: Johan Carlén
Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Rostad rotfruktssallad

11 ingredienser

30 m

En rostad rotfruktssallad är ett perfekt tillbehör till middagen. Ska ni grilla ikväll så passa på att lägga rotfrukterna på grillen för att tillaga dem!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 0,5 zucchini (ekologisk)
  • 10-12 blad basilika
  • 10-12 blad mynta
  • 1 tsk citron, rivet skal (ekologisk)
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 2 morötter (medelstor)
  • 2 palsternackor
  • 14-15 delikatesspotatisar (små eller färskpotatis)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj zucchini och riv på den grova delen av rivjärnet.
  2. Blanda zucchinin med strimlade örter, citron, yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Rensa, skrubba och skölj rotfrukterna noggrant (behåll gärna skalet).
  4. Klyfta och skär rotfrukterna i jämnstora bitar.
  5. Använd gärna ett grönsaksgaller om du vill tillaga rotfrukterna på grillen. Rosta annars i ugnen på 220 grader och rör om då och då. Salta och peppra och rosta tills rotfrukterna fått färg och mjuknat.
  6. Servering
    Lägg ut rotfrukterna på ett fat och klicka över såsen.