Rostad rödkål med saffransmajonnäs och pistagenötter
Rostad rödkål med saffransmajonnäs och pistagenötter
9 ingredienser
Den här kålen blir ljuvligt god när den rostas med honung och vitlök i ugnen. Tillsammans med saffransmajonnäs med lime, pistagenötter och fetaost blir det magiskt gott. En perfekt ny rätt att servera till det annars så klassiska julbordet.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 800 g rödkål
- 2 msk honung
- 3 klyftor vitlök
- 2 dl majonnäs
- 0,5 g saffran
- 1 limefrukt
- 100 g fetaost
- neutral olja
- salt
Gör så här
- Skär rödkålen i grova bitar. Skala och krossa vitlöken. Lägg allt på en plåt.
- Ringla över honungen, salta och rör om noga. Rosta i ugnen på 220 grader i 15-20 minuter.
- Fräs saffranen i olja i 30 sekunder till 1 minut, den får inte brännas. Tillsätt den frästa saffranen samt finrivet limeskal och limesaft i majonnäsen.
- Grovhacka pistagenötterna.
- Ta ut kålen från plåten och låt svalna i 5 minuter. Toppa med majonnäsen, pistagenötterna och smulad fetaost.