Rostad rödkål med saffransmajonnäs och pistagenötter

POPULÄRT
koket.se
Rostad rödkål med saffransmajonnäs och pistagenötter
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Rostad rödkål med saffransmajonnäs och pistagenötter

9 ingredienser

Den här kålen blir ljuvligt god när den rostas med honung och vitlök i ugnen. Tillsammans med saffransmajonnäs med lime, pistagenötter och fetaost blir det magiskt gott. En perfekt ny rätt att servera till det annars så klassiska julbordet.

WW ViktVäktarna

Se Adam Thulin laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 800 g rödkål
  • 2 msk honung
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 g saffran
  • 1 limefrukt
  • 100 g fetaost
  • neutral olja
  • salt

Gör så här

  1. Skär rödkålen i grova bitar. Skala och krossa vitlöken. Lägg allt på en plåt.
  2. Ringla över honungen, salta och rör om noga. Rosta i ugnen på 220 grader i 15-20 minuter.
  3. Fräs saffranen i olja i 30 sekunder till 1 minut, den får inte brännas. Tillsätt den frästa saffranen samt finrivet limeskal och limesaft i majonnäsen.
  4. Grovhacka pistagenötterna.
  5. Ta ut kålen från plåten och låt svalna i 5 minuter. Toppa med majonnäsen, pistagenötterna och smulad fetaost.