Rostad pumpa med vispad fetaostyoghurt

Tove Nilsson recept

Rostad pumpa med vispad fetaostyoghurt

17 ingredienser

1 h

Rostad pumpa med en len och fräsch yoghurt med fetaost blir ett gott tillbehör i hösttider.

Ingredienser

portioner

Pumpa

  • 1 kg pumpa (t.ex. butternut eller sweet dumpling)
  • 4 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar

Salsa

  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk kapris
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2 dl blandade örter, hackade (t.ex. persilja, mynta, koriander)
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 2 tsk korianderfrö
  • 1,5 msk rödvinsvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 dl olivolja
  • salt

Fetaostyoghurt

  • 3 dl yoghurt (tjock)
  • 150 g fetaost
  • salt

Servering

  • 2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Pumpa

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyfta och kärna ur pumpan.
  3. Lägg pumpaklyftorna på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med fyra krossade vitlöksklyftor. Salta och peppra.
  4. Rosta i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Salsa

  1. Mixa vitlök, kapris, dijonsenap, örter, spiskummin, koriander, vinäger och olja till en salsa verde. Smaka av med salt.

Fetaostyoghurt

  1. Vispa ihop yoghurt och fetaost till en len kräm. Smaka av med salt.

Servering

  1. Lägg krämen på ett fat.
  2. Toppa med rostad pumpa, salsa verde och sesamfrön.