Rostad pumpa med curry

NYHET
Rostad pumpa med curry
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rostad pumpa med curry

14 ingredienser

1 h

Rostad pumpa med en krämig currysås och frasigt friterade limeblad är en riktig höstfavorit!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg pumpa (t.ex. hokkaido eller delice)
  • 3 gula lökar, strimlad
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 citrongräs, tunt skivade
  • 1 msk malen gurkmeja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 0,5 burk tomat, hela och skalade
  • 1 burk kokosmjölk [400 ml]
  • 4 msk fisksås
  • 1 dl jordnötter
  • 2 msk röd currypasta
  • 15 limeblad, frysta och tinade (kan uteslutas)
  • neutral rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyfta och kärna ur pumpan och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja.
  3. Rosta pumpan i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  4. Fräs lök, ingefära, vitlök, citrongräs och kryddor i 4 msk olja i en gryta. Fräs tills löken är helt mjuk och allt har fått lite färg.
  5. Tillsätt tomater, kokosmjölk, fisksås, jordnötter och currypasta. Låt småkoka ca 30 minuter.
  6. Mixa såsen och smaka av med salt.
  7. Lägg limebladen på hushållspapper så att de torkar en aning.
  8. Hetta upp 2 dl olja i en liten kastrull.
  9. Fritera limebladen djupt gröna ca 30 sekunder och låt sedan rinna av på hushållspapper.
  10. Servera currysåsen toppad med rostad pumpa på ett fat.
  11. Strö över limeblad.