Rostad potatissallad med dragon och grillad biff

NYHET
Rostad potatissallad med dragon och grillad biff
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Rostad potatissallad med dragon och grillad biff

20 ingredienser

40 min

Bjud på en riktig god middagsrätt med grillad ryggbiff som serveras med en krämig potatissallad av rostad delikatesspotatis med smaker av dragon, parmesan och dijon. På toppen grillad sparris och riven parmesan. En fantastisk fullträff i smaker!

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 port ryggbiff
  • 150 g grön sparris
  • 50 g smör
  • 0,5 citron, saften
  • rapsolja, att ev ringla på köttet
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Potatissallad

  • 800 g delikatesspotatis
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 1 msk dragonvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5-1 dl parmesanost, riven
  • 2 krm salt
  • svartpeppar, nymalen
  • cayennepeppar (knivsudd)
  • ev vatten

Garnering

  • ev färsk dragon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Halvera potatisarna. Lägg dem på en plåt och ringla över rapsolja. Rosta potatisen i ugnen 20-25 minuter till fin färg. Ta ut låt svalna.
  3. Vispa ägget kraftigt med stavmixern tillsammans med dragonvinäger, torkad dragon och dijonsenap.
  4. Ha droppvis i rapsolja under fortsatt vispning tills du får en fin konsistens likt majonnäs. Tillsätt salt, nymalen svartpeppar och en knivsudd cayennepeppar. Rör om med en sked så kryddorna blandas, riv ner lite parmesan i såsen och smaka av. Låt stå i kylen tills den skall vändas ihop med den avsvalnade rostade potatisen.
  5. Salta köttet.
  6. Grilla köttet till en innertemperatur på 53-54 grader, låt sedan vila. Grilla även sparrisen. Tips! Har du stekbord på grillen, lägg på en klick smör och stek sparrisen i smöret.
  7. Lägg upp sparrisen på serveringsfat och riv parmesan över. Pressa över citronsaft, salta och peppra.
  8. Skär köttet i skivor.
  9. Häll den rostade potatisen i en skål. Häll över den goda såsen, lite hackad färsk dragon och blanda runt.
  10. Servera den krämiga potatissalladen till det grillade köttet och den underbart goda sparrisen. Dekorera gärna med färsk dragon.