Rostad potatis med krispig chorizo och krämig zucchinisallad
Rostad potatis med krispig chorizo och krämig zucchinisallad
9 ingredienser
40 min
Perfekt vardagsrätt där ugnen gör jobbet, potatis rostas tillsammans med färsk korv och till det en snabb sallad och sås i ett. En middag som alla kan lyckas med - allt som krävs är en ugn!
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 700 g fast potatis (t ex Amandine)
- 2 färsk chorizokorv (eller annan färsk korv)
- 1 zucchini
- 1 citron
- 2 dl grekisk yoghurt (10 %)
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 kruka färsk persilja
- olivolja
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Snitta korven, ta ut färsen och smula den.
- Skär potatisen i klyftor, behåll skalet. Blanda den i en ugnssäker form med olivolja och salt.
- Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter, ta ut då och då för att röra om och när ca 10 minuter återstår så strör du över chorizon.
- Hyvla zucchinin med potatisskalare i långa remsor. Blanda remsorna med lite olivolja, finrivet skal från 0,5 citron och salt.
- Rör ihop grekisk yoghurt med finriven vitlök i en skål. Blanda yoghurten med zucchinin.
- Hacka persiljan.
- Ta ut plåten med korv och potatis. Strö över persilja. Servera tillsammans med den krämiga zucchinisalladen.