Rostad potatis med krispig chorizo och krämig zucchinisallad

POPULÄRT
koket.se
Rostad potatis med krispig chorizo och krämig zucchinisallad
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Rostad potatis med krispig chorizo och krämig zucchinisallad

9 ingredienser

40 min

Perfekt vardagsrätt där ugnen gör jobbet, potatis rostas tillsammans med färsk korv och till det en snabb sallad och sås i ett. En middag som alla kan lyckas med - allt som krävs är en ugn!

Se Adam Thulin laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 700 g fast potatis (t ex Amandine)
  • 2 färsk chorizokorv (eller annan färsk korv)
  • 1 zucchini
  • 1 citron
  • 2 dl grekisk yoghurt (10 %)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 kruka färsk persilja
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Snitta korven, ta ut färsen och smula den.
  3. Skär potatisen i klyftor, behåll skalet. Blanda den i en ugnssäker form med olivolja och salt.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter, ta ut då och då för att röra om och när ca 10 minuter återstår så strör du över chorizon.
  5. Hyvla zucchinin med potatisskalare i långa remsor. Blanda remsorna med lite olivolja, finrivet skal från 0,5 citron och salt.
  6. Rör ihop grekisk yoghurt med finriven vitlök i en skål. Blanda yoghurten med zucchinin.
  7. Hacka persiljan.
  8. Ta ut plåten med korv och potatis. Strö över persilja. Servera tillsammans med den krämiga zucchinisalladen.