Rostad paprika och tomat med bön- och parmesankräm

koket.se
Rostad paprika och tomat med bön- och parmesankräm
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Rostad paprika och tomat med bön- och parmesankräm

15 ingredienser

20 m

Vegetarisk rätt med rostad paprika och tomat, knapriga hasselnötter och en ljuvligt len kräm på gräddkokta bönor och parmesan.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rostad paprika och tomat

  • 4 röda paprikor
  • 200 g tomat (romantica)
  • 4 klyftor vitlök
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Kräm på vita bönor och parmesanost

  • 400 g färdigkokta små vita bönor
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g parmesanost, nyriven
  • ca 2 dl mjölk
  • salt

Garnering

  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 citron, skalet
  • parmesanost, nyriven

Gör så här

Rostad paprika och tomat

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Stek paprikan i het stekpanna med olja.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Lägg i vitlök och tomaterna med paprikan mot slutet.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Kräm på vita bönor och parmesanost

  1. Häll av och skölj bönorna och koka ihop dem med grädden några minuter.
  2. Mixa grädde och bönor i en blender tillsammans med parmesanost till en helt slät kräm. Späd eventuellt med lite mjölk till önskad konsistens under värme i en kastrull eller panna. Smaka av med salt.
  3. Servera de rostade grönsakerna med bönkräm. Toppa med rostade hasselnötter, bailikablad, rivet citronskal och parmesanost.

Glöm inte att matsortera rester från paprika och skal från vitlök för en mer hållbar matlagning, och njut av dina rostade grönsaker med bönkräm. /Köket-redaktionen