Rostad kycklingklubba med honung och rosmarin

NYHET
Rostad kycklingklubba med honung och rosmarin
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Rostad kycklingklubba med honung och rosmarin

24 ingredienser

Rostade rotfrukter och smakrika kycklingklubbor möts här i en enkel och smidig plåt­rätt. Tillsammans med en frisk citron- och honungsyoghurt samt en krispig sallad blir det en mättande middag för hela familjen.

Ingredienser

portioner

Rotfrukter

  • 400 g fast potatis
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 palsternackor
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Kyckling och sås

  • 1 citron (zest + saft)
  • 4 msk honung
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 4 kycklingklubbor
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • salt
  • peppar

Sallad

  • 65 g rucolasallad
  • 2 fasta äpplen, i tunna skivor
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  2. Skala och skär potatis (potatisen får gärna ha skalet kvar), morötter, lök och palsternacka i munsstora bitar.
  3. Vänd dem i olivolja. Salta och peppra. Lägg allt på en plåt.
  4. Blanda citronzest, citronsaft, honung, olivolja, rosmarin och rivna vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rör ihop hälften av blandningen med yoghurten och ställ åt sidan.
  6. Pensla kycklingklubborna med resterande citron- och honungsblandning. Lägg dem ovanpå rotfrukterna på plåten.
  7. Rosta i ugnen i 30–35 minuter, tills kycklingen nått 82°C och rotfrukterna är mjuka och har fått fin färg.
  8. Täck eventuellt med aluminiumfolie om kycklingen får för mycket färg.
  9. Lägg rucola, äppelskivor, rödlök och valnötter på ett fat.
  10. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.
  11. Servera de rostade rotfrukterna och den glaserade kycklingen tillsammans med salladen och den friska citron- och honungsyoghurten.