Putsa och släng blomkålsbladen. Vänd blomkålen upp och ner på en skärbräda och använd din kniv för att försiktigt skära ut stjälken och kärnan, lämna en hålighet – buketterna ska fortfarande hålla ihop.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Sänk ned blomkålen och koka i 7 minuter, ta sedan bort med två hålskedar och ställ åt sidan för att ångtorka.
Lägg grönkålen i kastrullen och koka i någon minut tills den är mjuk.
Värm under tiden 2 msk olja i en stekpanna, tillsätt löken och en nypa salt och koka tills det mjuknat. Rör sedan i resten av ingredienserna (inte ricotta), inklusive grönkålen, och fräs i någon minut. Ta av från värmen och mixa ihop,
Blanda sedan i ricottan och överför till en spritspåse.
Spruta in fyllningen i varje skrymsle av blomkålen, få i så mycket av purén du kan. Överför till en bakplåtspappersklädd plåt.
Mixa mandlarna.
Häll oljan över blomkålen och klappa sedan på mandelblandningen.
Rosta i 45 minuter tills den är gyllenbrun och mör (ställ under en het grill den sista delen av tillagnings tiden om den behöver bli knaprig).