Rostad blomkålssallad
Rostad blomkålssallad
15 ingredienser
30 m
Rostad blomkålssallad är ett perfekt tillbehör att servera på en festlig buffé eller som tillbehör till kvällens grillning.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
Rostad blomkål
- 600 g blomkål, skuret i buketter inklusive bladen
- 4 msk olivolja
- 2 tsk ras el hanout
Tomatsås
- 1-2 tomater (stor)
- 0,5 citron, saften
- olivolja
- salt
Tahinidressing
- 1 dl tahinipasta
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 0,5 citron
- 1 dl vatten
Servering
- 30 g pistagenötter, skalade och grovt hackade
- 1 dl färsk bladpersilja, fint hackade
- 2 tsk turkisk pepparflingor
- salt
Gör så här
Rostad blomkål
- Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg blomkålen i en ugnsform och tillsätt 2 msk olivolja, ras el hanout och en nypa salt. Blanda ihop och rosta i ugnen i 30-35 minuter tills blomkålen är karamelliserad och mjuk.
Tomatsås
- Riv tomaten grovt på den grövsta sidan av ett rivjärn.
- Tillsätt saften från citronen samt olivolja och en nypa salt. Vispa samman och låt sedan stå.
Tahinidressing
- Blanda tahinipasta, vitlök, citronsaft, vatten och en nypa salt. Vispa samman tills det blir slätt.
Servering
- Bred ut tahinidressingen på en tallrik och toppa med blomkålen ovanpå.
- Ringla tomatsåsen och resterande tahinidressing över.
- Strö över pistagenötter, persilja och turkiska pepparflingor.