Rosta ditt eget kaffe

Snabbt och gott, och inte speciellt svårt. Dessutom är det roligt att bjuda gästerna på hemgjort kaffe.

Lägg ett lager med råkaffe i en osmord långpanna. Ställ ugnen på 225-250 grader. Rosta i cirka 8-12 minuter för mellanrost, och lite längre om du vill ha mörkrostat. Skaka pannan några gånger under rostningen. När bönorna börjar bli bruna och knäpper som popcorn är kaffet snart klart. I slutet går det undan, så man får vara vaksam.

Kyl bönorna så fort som möjligt genom att exempelvis hälla över dem i en bunke eller en kall långpanna. Förvara sedan kaffet i en tättslutande burk, svalt och torrt, och mal det vid varje tillagning.

Och du, orostade bönor håller sig hur länge som helst, ja väldigt länge i alla fall.

Fler tips!

  • Roys saffransbullar med fördeg

    5 tips för extra saftiga saffransbullar

    Inga svårigheter! Här hittar du 5 bra tips som garanterar saftigare lussebullar och mycket saffransmak.
  • Vaniljfudge

    Julens godaste recept på fudge

    Fudge har en given plats på gottebordet till jul - och du kan variera den söta, mjuka godsaken i princip hur du vill!
  • BOB Snabb och enkel saffranspannkaka - NY

    Snabb och enkel saffranspannkaka

    Busenkel saffranspannkaka som blir klar på nolltid. Serveras med lättvispad grädde och sylt från BOB.
    Sponsrat innehåll
  • pepparkaksdeg-cakepops

    3 sätt att äta pepparkaksdeg i smyg

    Många håller nog med om att det är lite godare att äta pepparkaksdegen än själva pepparkakorna. Här är knepet för dig som inte vill bli tagen med fingrarna i syltburken (eller degskålen). Förklä pepparkaksdegen till en helt vanlig fika!
  • Valnöts- och saffransskorpor

    Baka med saffran

    Baka saffranskaka, lussebullar, saffransmuffins och annat gott - här hittar du recepten!
  • Vit kladdkaka med saffran

    Krydda kladdkakan! 5 spännande varianter

    Ingen säger väl nej till en riktigt kladdig kladdkaka? Här hittar du 5 kryddiga varianter på kladdkaka
    Sponsrat innehåll