Rosta ditt eget kaffe

Snabbt och gott, och inte speciellt svårt. Dessutom är det roligt att bjuda gästerna på hemgjort kaffe.

Lägg ett lager med råkaffe i en osmord långpanna. Ställ ugnen på 225-250 grader. Rosta i cirka 8-12 minuter för mellanrost, och lite längre om du vill ha mörkrostat. Skaka pannan några gånger under rostningen. När bönorna börjar bli bruna och knäpper som popcorn är kaffet snart klart. I slutet går det undan, så man får vara vaksam.

Kyl bönorna så fort som möjligt genom att exempelvis hälla över dem i en bunke eller en kall långpanna. Förvara sedan kaffet i en tättslutande burk, svalt och torrt, och mal det vid varje tillagning.

Och du, orostade bönor håller sig hur länge som helst, ja väldigt länge i alla fall.

Fler tips!

  • Tobleroneparfait med halloncoulis

    Hemgjord glass utan glassmaskin

    Recept som gör det enkelt att göra egen glass. Goda glasspinnar, krämig gräddglass eller fantastisk parfait.
  • 5 konditorsknep - rätt verktyg

    Lyckas med tårtor

    Lär dig allt om tårtbottnar, fyllningar och tårtdekorationer i Teas tårtkurs.
    I samarbete med Kökets kurser
  • Somrig bärtårta med apelsin- och fläderfyllning

    Bjud på paj

    Här hittar du allt från klassiska smulpajer och galetter till tarte tatines och citronmarängpajer.
  • Leilas jordgubbstårta med lemon curd

    Somriga jordgubbstårtor

    I rulltårta, med maräng eller ihop med choklad? Vi har jordgubbstårtor för alla smaker.
  • Superenkla hallongrottor

    Gott med bär

    Baka spröda hallongrottor, gör en maffig våffeltårta eller grädda glutenfria bananpannkakor.
    Sponsrat innehåll
  • kaffekoppar kvadrat

    Presenttips till kaffesugna

    Spana in de mest populära kaffekopparna i butiken! Är din favorit med?
    Utvalt från Kökets butik
  • camilla carousel

    Bästa bloggen för fikatips

    Kolla in alla smarriga baktips från bloggen My Kitchen Stories!
  • Per Morbergs pavlovatårta2

    7 enkla och löjligt goda tårtor

    Här hittar du enkla recept på tårtor du kan slänga ihop på momangen!