Klassikern pepparbiff i ny tappning med smaker från den italienska pastarätten vodka penne. Till biffen serverar Adam en sallad gjord på den bittra salladssorten endive, den bryter av fint mot den gräddiga såsen.
Rosta rosépepparn i en torr stekpanna. Stöt den i en mortel.
Skär oxfilén i två bitar à ca 300 g. Klappa in dem med rosépeppar.
Bryn köttet i olja runtom i en stekpanna på hög temperatur.
Tillsätt smör i pannan och ös köttet med smöret medan du steker vidare.
Tillsätt vodkan och låt koka upp.
Ta upp köttet och lägg åt sidan.
Tillsätt vitlök och tomatpuré, fräs i 2-3 minuter. Häll i vispgrädde och hälften av persiljan. Låt koka ihop, tillsätt ev lite vatten om såsen blir för tjock.
Lägg tillbaka köttet i pannan med såsen och låt köttet tillagas klart i den. Toppa med finhackad persilja vid servering.
Endivesallad
Plocka bladen från stammen på endiverna och lägg dem i en skål.
Grovhacka nötterna.
Blanda ihop nötter, olivolja, honung och vinäger. Smaka av med salt.