Ros- och jordgubbssorbet med prosecco

Ros- och jordgubbsorbet med prosecco
Foto: Linda Lomelino
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Ros- och jordgubbssorbet med prosecco

9 ingredienser

20 m

Vad sägs om en sorbet med rosor, jordgubbar och prosecco? Det kommer snabbt bli en nya svalkande favorit i sommar! 

Tips! Variera och servera sorbeten i glasstrut som på bilden.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kg jordgubbar
  • 15 blad vresrosor (kronblad)
  • 350 g strösocker
  • 100 g vatten
  • 20 citronsaft, pressad

Sockerkant

  • 1 dl strösocker
  • 10 blad rosor (kronbladen)
  • citronsaft

Servering

  • prosecco

Gör så här

  1. Lägg jordgubbar och rosenblad i en kannmixer.
  2. Koka upp socker med vatten och tillsätt citronsaften. Slå vätskan över jordgubbarna och rosen och mixa till en puré.
  3. Snurra purén i en glassmaskin tills den har en glassliknande konsistens. Förvara i frysen tills den skall serveras!

Sockerkant

  1. Mixa socker och rosenblad fint. Dra lite citronsaft på glaskanten och doppa sedan i det rosa sockret.

Servering

  1. Dra upp lite sorbet i glasen och slå över prosecco, servera!