"Röra ihop" -kaka
"Röra ihop" -kaka
17 ingredienser
1 h
Den här enkla kakan med hallon, kokos och lime rör du snabbt och enkelt ihop på nolltid!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
Kaka
- 150 g smör, smält
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 limefrukt, saft och skal
- 0,75 dl riven kokos, rostad
- 3 ägg
- 250 g färska hallon
Servering
- 3 dl vispgrädde
- 1 burk mascarpone
- 1 msk florsocker
- 1 tsk vaniljpaste
- limefrukt
- färska hallon
- färska örter
Gör så här
Kaka
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smält smöret och låt det svalna helt.
- Rör ner strösocker, vetemjöl, havregryn, vaniljsocker, bakpulver, lime (skal och saft) och kokos i kastrullen med smöret.
- Knäck i ett ägg i taget och rör om igen.
- Smörj en form som är 22 cm i diameter och strö sedan i riven kokos.
- Häll i halva mängden smet, strö över hälften av hallonen, fördela resten av smeten över och toppa slutligen med resterande hallon.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Servering
- Vispa grädde, mascarpone, florsocker och vanilj till en krämig konsistens. Lägg krämen i en spritspåse och spritsa på kakan.
- Dekorera med riven lime, färska hallon, färska örter och florsocker.