Högrev som fått tillagas i flera timmar blir underbart mört och gott att servera i tortillabröd. Låt gärna köttet vila i kylen en natt för ännu mer smak!
Sätt ugnen på 100 grader, över- och undervärme, för en tillagning på 8–10 timmar (perfekt om du vill att maten ska sköta sig själv över natten). Eller 150 grader för en tillagning på ca 4 timmar.
Lägg köttet i en gjutjärnsgryta.
Skölj bönorna med vatten i en sil och låt rinna av.
Strimla paprika och lök. Finhacka vitlöken och häll ner alltsamman i grytan tillsammans med bönor och oliver.
Blanda vatten, vinäger, tomatpuré, spiskummin, oregano, salt och peppar. Ringla blandningen över innehållet i grytan och gör sedan likadant med oljan.
Lägg ett tättslutande lock på grytan. Tillaga i ugnen enligt ovan tills köttet är så mört att det lätt kan dras i strimlor.
Låt köttet vila en stund och strimla det sedan med två gafflar.
Servera köttet med tortillabröd. Eller låt vila någon dag i kylen så blir det ännu godare.