Ronnies bröllopstårta

Ronnies bröllopstårta
Foto: tv4
Ronnie Nilsson - recept
Ronnie Nilsson - recept

Ronnies bröllopstårta

23 ingredienser

Ronnies bröllopstårta med jordgubbar, mascarpone och granatäpple.

Ingredienser

portioner

Karamell

  • 500 g strösocker
  • 250 g glykos
  • 200 g vatten
  • grön hushållsfärg
  • gul hushållsfärg

Täcke

  • 1,5 kg marsipan (vit)
  • röd hushållsfärg
  • grön hushållsfärg
  • gul hushållsfärg

Botten

  • 20 ägg
  • 10 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl potatismjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 5 tsk vaniljsocker
  • smör
  • ströbröd

Fyllning

  • 2 l vispgrädde
  • 1 kg mascarpone
  • 2,5 l färska jordgubbar
  • 12 granatäpplen
  • 8 limefrukter
  • florsocker

Gör så här

Karamell

  1. Koka till 155 grader, tillsätt färg vid 140 grader. Gör dekorationer i form av grässtrån.

Botten

  1. Sätt ugnen på 175(-200) grader.
  2. Vispa ägg och socker.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
  4. Blanda ner mjölblandningen och rör till en jämn sockerkakssmet.
  5. Grädda i långpanna i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kolla med sticka att kakan är klar.
  6. Montera tårtan med fyllning mellan bottnarna och sugarpaste över varje våning.