Ronnies bröllopstårta
Ronnies bröllopstårta
23 ingredienser
Ronnies bröllopstårta med jordgubbar, mascarpone och granatäpple.
Se fler recept från
Ingredienser
Karamell
- 500 g strösocker
- 250 g glykos
- 200 g vatten
- grön hushållsfärg
- gul hushållsfärg
Täcke
- 1,5 kg vit marsipan
- röd hushållsfärg
- grön hushållsfärg
- gul hushållsfärg
Botten
- 20 ägg
- 10 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 5 dl potatismjöl
- 5 tsk bakpulver
- 5 tsk vaniljsocker
- smör
- ströbröd
Fyllning
- 2 l vispgrädde
- 1 kg mascarpone
- 2,5 l färska jordgubbar
- 12 färska granatäpplen
- 8 färsk lime
- florsocker
Gör så här
Karamell
- Koka till 155 grader, tillsätt färg vid 140 grader. Gör dekorationer i form av grässtrån.
Botten
- Sätt ugnen på 175(-200) grader.
- Vispa ägg och socker.
- Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
- Blanda ner mjölblandningen och rör till en jämn sockerkakssmet.
- Grädda i långpanna i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kolla med sticka att kakan är klar.
- Montera tårtan med fyllning mellan bottnarna och sugarpaste över varje våning.