Romglass med smak av kanel

Romglass med smak av kanel
Foto: Tv4

Romglass med smak av kanel

10

3 steg att laga

6 ingredienser

30 m + tid i frys

Krämig glass med rom och kanel blir ett perfekt avslut på middagen. Den här glassen gör du dessutom enkelt utan glassmaskin!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk (Dulce de leche)
  • 0,5 dl rom
  • malen kanel
  • färsk citronmeliss
  • barbados greatcake

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffigt. Rör i kondenserad mjölk och blanda ihop det till en slät glassbas. Tillsatt rom.
  2. Häll upp i mindre behållare, till exempel matlådor eller skålar som du täcker med folie och fryser in under 2–3 timmar.
  3. Garnera med kanel, citronmeliss och Barbados greatcake. Färdigt!