Romflamberad ananas

koket.se
Romflamberad ananas
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Romflamberad ananas

9 ingredienser

20 m

Romflamberad ananas med rostad mandel och råkräm blir ett gott och festligt avslut på helgmiddagen.

Se Daniel Müllern laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 ananas (liten)
  • 50 g smör
  • 4 msk rörsocker
  • 6 cl mörk rom
  • 1 dl marconamandel, rostade eller friterade

Gör så här

  1. Vispa äggulor med florsocker och urskrapad vanilj med en elvisp till ett vitt skum.
  2. Vispa grädden och vänd ner i äggvispet. Ställ i kylen.
  3. Skär bort skalet på ananasen och dela den i 4 klyftor. Sär även bort roten.
  4. Stek ananasen i smör och socker tills den blir gyllenbrun och sockret har smält.
  5. Tillsätt rom och tänd på, men var försiktig. Det här momentet är valfritt, det går att hoppa över med samma resultat.
  6. Servera ananasen med råkrämen och mandel.