Rökt kalkonbröst med mimosasallad

Rökt kalkonbröst med mimosasallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rökt kalkonbröst med mimosasallad

12 ingredienser

Jättebra sommarmat! Kalkonen kan ersättas med rökt skinka.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg lättrökt kalkonbröst, färdiglagat

Sallad:

  • 1 burk fruktcocktail [ca 850 g]
  • 750 g fryst potatis, tärnad
  • 1 gurka, tärnad
  • 250 g frysta ärtor
  • 250 g frysta minimorötter
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • dijonsenap
  • persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Låt frukten rinna av. Ge potatisen ett hastigt uppkok, sila genast av vattnet. Låt kallna. Tina de frysta grönsakerna.
  2. Blanda majonnäs och grädde. Smaka av med senap och kryddor. Vänd ner frukten och alla grönsaker. Garnera med persilja.
  3. Skiva kalkonköttet tunt och servera med salladen.