Rökt fisk med ostäggröra

Rökt fisk med ostäggröra
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rökt fisk med ostäggröra

9 ingredienser

En lagom elegant lunch som går fort att anrätta.

Ingredienser

portioner
  • 800-900 g rökt fisk (t ex sik)
  • citron, klyftor
  • dill

Ostäggröra:

  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3-4 dl ost, riven och lagrad
  • salt
  • peppar
  • 0,5 förp röd stenbitsrom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken på ett ugnsfat och sätt in det en kort stund i ugnen så att fisken återfår sin nyrökta smak.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar. Smält lite matfett på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Slå i smeten och rör sakta tills massan tjocknar.
  3. Slå upp äggröran i en skål och garnera med stenbitsrom och dill. Servera fisken med citronklyftor och dillvippor.