Rökig tacos med kyckling

Rökig tacos med kyckling
Foto: Tv4
Donal Skehan
Donal Skehan

Rökig tacos med kyckling

17 ingredienser

30 m

Det fina med hemlagad tacos är att alla kan sätta ihop sina egna. Alla de olika tillbehören kan serveras på bordet och därifrån väljer du din egen favoriter! Ta dig tid att värma tillabröden på en het stekpanna eller över öppen låga med hjälp av en tång – det gör stor skillnad för deras smak. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 9.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 2 rödlökar, i fjärdedelar
  • 750 g kycklinglårfilé, skinnfria och skivade (från frigående kycklingar)
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 msk chipotlepulver

Servering

  • 0,25 rödkål, mycket fint strimlad
  • 2 limefrukter, saften plus klyftor att servera
  • strösocker
  • extra virgin olivolja
  • 6 tortillabröd, uppvärmda (stora)
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 avokado, skivad (stor)
  • guacamole
  • 1 dl korianderblad (koriander)
  • havssalt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop olivolja, rödlök, kyckling, vitlök, spiskummin och chipotlepulver i en skål. Tillsätt salt och peppar.
  2. Värm en stor stekpanna på hög värme. Lägg sedan i kycklingen och rödlöken. Vänd runt och stek alla sidor tills kycklingen är genomstekt och rödlöksklyftorna är mjuka. Håll varmt i ugnen på låg temperatur medan du förbereder tillbehören.
  3. Servering
    Blanda den strimlade rödkålen med limesaft, en god nypa socker och lite valfria örter om du vill. Tillsätt lite olja och ställ åt sidan.
  4. Fördela kycklingen och lökklyftorna på de varma tortillabröden. Toppa med inlagd kål, skivad rödlök, avokadoskivor, klickar av guacamole och koriander. Pressa över limesaft, rulla ihop och sluka.