Filéa rödtungorna. Lägg skrovet i en kastrull, slå på vatten så det knappt täcker och tillsätt ingredienserna till fonden. Koka i 20 minuter, sila och låt koka ihop till cirka 1 dl.
Tina spenaten, rör ner smöret och krydda med muskot. Låt rinna av i sil.
Lägg ut fiskfiléerna, salta lätt och lägg lite spenat och en laxskiva på varje filé. Rulla ihop från huvudändan. Ställ dem på högkant och bind om med hushållssnöre.
Sjud upp vinet i en låg gryta. Ställ fiskrullarna i vinet och sjud dem klara cirka 5 minuter. Ta upp och håll varma.
Koka ihop vinet till hälften. Fräs smör och mjöl, späd med vin och grädde och så mycket fiskbuljong som behövs till en lagom tjock sås. Rör ner tomatpurén och smaka av. Koka sedan såsen 10 minuter och slå den över fisken. Servera med ris eller pressad potatis.