Rödtunga black and white

0 röster
6
Rödtunga black and white
Foto: TV4

Tryffel till rödtunga blir en riktig festrätt.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 4 stora rödtungor, flådda och urtagna
  • 5-6 dl torrt vitt vin
  • 1 liten gul lök
  • 3-4 kvistar persilja
  • 5 vitpepparkorn
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk worchestersås, efter smak
  • tryffel, hackad
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka ihop grädden till drygt hälften.
  2. Lägg en fisk i taget i grytan, slå på vinet och tillsätt lök, persilja och pepparkorn. Sjud den sakta klart ca 5 minuter.
  3. Tag upp den hel och sjud nästa fisk. Filéa med t ex stekspade. Lägg dem på fat.
  4. Sila spadet, koka ihop till ca 1 1/2 dl. Knåda ihop smör och mjöl och red fiskbuljongen. Tillsätt grädden, smaka av kryddningen. Hetta upp och bred såsen över fisken.
  5. Garnera gärna med tryffel.
26 januari 2009

Laddar fler recept...