Rödtunga black and white

Rödtunga black and white
Foto: TV4

Tryffel till rödtunga blir en riktig festrätt.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 4 st stora rödtungor, flådda och urtagna
  • 5-6 dl torrt vitt vin
  • 1 st liten gul lök
  • några kvistar persilja
  • 5 korn vitpeppar
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • ev. några droppar worchestersås
  • hackad tryffel eller ersättning
  • salt

Gör så här

  1. Koka ihop grädden till drygt hälften.
  2. Lägg en fisk i taget i grytan, slå på vinet och tillsätt lök, persilja och pepparkorn. Sjud den sakta klart ca 5 minuter.
  3. Tag upp den hel och sjud nästa fisk. Filéa med t ex stekspade. Lägg dem på fat.
  4. Sila spadet, koka ihop till ca 1 1/2 dl. Knåda ihop smör och mjöl och red fiskbuljongen. Tillsätt grädden, smaka av kryddningen. Hetta upp och bred såsen över fisken.
  5. Garnera med tryffel.
Kommentera receptet

Fler goda recept