Rödkål med fläskrullader

Rödkål med fläskrullader
Foto: TV4

En god och lite annorlunda gryta. Passa på att laga den på hösten när rödkålen är som finast!

21 april 2009
4

Du behöver

  • 0,75-1 kg rödkål, finstrimlad
  • 10 st katrinplommon
  • 5 st kryddnejlikor
  • 5 korn kryddpeppar
  • 2 tsk socker
  • lite vinäger eller ospädd vinbärssaft
  • salt

Köttet:

  • 8 skivor fläskschnitzel
  • 8 st skivor ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda kål, katrinplommon och kryddor i en gryta. Slå på några matskedar vinäger eller saft.
  2. Krydda köttet på båda sidor. Lägg på en ostskiva och gör rullader. Bryn dem i en panna med matfett och lägg dem på kålen. Vispa ur pannan med lite vatten och sila över kålen. Efterstek under lock cirka 45 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept