Rödbetssallad med getost och rostade valnötter


Foto: Tv4
Rödbetssallad med getost och rostade valnötter
14 ingredienser
1 h
Rödbetssallad med getost och rostade valnötter är en kombination som faller de flesta i smaken! Lyxigt att servera som kvällens huvudrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se Sofia - Uppsala laga receptet

Ingredienser
Valnötter och morötter i ugn
- 12 morötter (i blandade färger)
- 1 msk honung
- 1 msk olja
- salt
- 1 förp valnötter
Sallad
- 250 g körsbärstomater
- 1 gurka
- 2 knippen romansallad
- 12 färdigkokta rödbetor
Osten
- 1 förp chèvreost (en stor rulle)
- olja
Servering
- 1 förp rucolasallad
- honung
- färsk timjan
Gör så här
Valnötter och morötter i ugn
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Skär morötterna på längden och rulla dem i honung och olja.
- Lägg ut på en plåt och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
- Lägg valnötterna på en ugnsform och rosta dem samtidigt som morötterna
Salladen
- Skär upp tomat, gurka, romansallad och rödbetor. Placera allt på tallriken tillsammans med de ugnsrostade morötterna.
Osten
- Skär upp osten till lagom stora puckar. Stek osten i lite olja tills den fått fin färg.
Servering
- Placera osten på toppen av salladen. Toppa med rucolasallad, honung och rostade valnötter samt lite timjan.