Rödbetssallad med getost och rostade valnötter

koket.se
Rödbetssallad med getost och rostade valnötter
Foto: Tv4

Rödbetssallad med getost och rostade valnötter

14 ingredienser

1 h

Rödbetssallad med getost och rostade valnötter är en kombination som faller de flesta i smaken! Lyxigt att servera som kvällens huvudrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Sofia - Uppsala laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Valnötter och morötter i ugn

  • 12 morötter (i blandade färger)
  • 1 msk honung
  • 1 msk olja
  • salt
  • 1 förp valnötter

Sallad

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 2 knippen romansallad
  • 12 färdigkokta rödbetor

Osten

  • 1 förp chèvreost (en stor rulle)
  • olja

Servering

  • 1 förp rucolasallad
  • honung
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Valnötter och morötter i ugn
    Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Skär morötterna på längden och rulla dem i honung och olja.
  3. Lägg ut på en plåt och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Lägg valnötterna på en ugnsform och rosta dem samtidigt som morötterna
  5. Salladen
    Skär upp tomat, gurka, romansallad och rödbetor. Placera allt på tallriken tillsammans med de ugnsrostade morötterna.
  6. Osten
    Skär upp osten till lagom stora puckar. Stek osten i lite olja tills den fått fin färg.
  7. Servering
    Placera osten på toppen av salladen. Toppa med rucolasallad, honung och rostade valnötter samt lite timjan.