Rödbetschips med chèvredipp

koket.se
Rödbetschips med chèvredipp
Foto: Frida Wismar
Adam Thulin
Adam Thulin

Rödbetschips med chèvredipp

8 ingredienser

30 m

"Rödbeta och chèvre – en klassisk kombo som aldrig dör! All respekt åt saltade chips med dipp på färdig mix, men jag har valt att göra en lite lyxigare tolkning med rödbetschips och chèvredipp. Den går inte att sluta äta av när den väl står på bordet." /Adam Thulin

Ingredienser

portioner

Rödbetschips

  • 600 g rödbeta
  • neutral olja (till fritering)
  • salt

Chèvredipp

  • 200 g chèvreost, med kant
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 krm salt
  • svartpeppar
  • ev rödbetspulver (finns i välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet)

Gör så här

  1. Rödbetschips
    Skär bort roten och skala rödbetorna. Hyvla dem i cirka 2 mm tjocka skivor på mandolin eller med en potatisskalare.
  2. Hetta upp rikligt med olja till 170 grader i en fritös eller traktörpanna.
  3. Fritera rödbetorna i omgångar beroende på hur stor fritös du har tills de börjar skrynkla ihop sig och det slutar bubbla från dem.
  4. Ta upp chipsen med hålslev och lägg ut dem på en plåt täckt med hushållspapper.
  5. Smaka av med rikligt med salt.
  6. Chèvredipp
    Skär bort kanten från chèvren.
  7. Mixa chèvre och crème fraiche med stavmixer till en slät kräm.
  8. Tillsätt salt och smaka av med svartpeppar.
  9. Toppa eventuellt med rödbetspulver vid servering.