Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Riven äppelkaka
Foto: TV4
Riven äppelkaka
Betyg: 5 av 5 (1 röster)
1
Spara
Av:
Köket.se
9
ingredienser
Kalasgott!
Fest
Ingredienser
portioner
175 g smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl vatten, kallt
Fyllning:
4 äpplen, rivna
100 g mandelmassa, riven
1 citron, rivet skal
1 dl strösocker
100 g smör, mjukt
2 äggvitor
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Ställ formen i kylen.
Rör smör och socker pösigt. Blanda med äpple och citron. Vispa vitorna hårt och vänd ned.
Strö mandelmassan i botten av degen. Bred smeten över. Kavla ut restdegen, sporra ut remsor och lägg över. Pensla med ägg.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Lättvispad grädde till.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut