Rispanna

Rispanna
Foto: TV4

En förenklad variant av spansk paella där curry fått ersätta saffran. För gulare ris kan du tillsätta lite gurkmeja som ger färg men knappt ingen smak.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 2-3 dl ris
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 msk margarin
  • 1-2 tsk curry
  • 4-6 dl vatten
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk musslor i vatten
  • 500 g räkor med skal
  • 1 st röd paprika, strimlad
  • persilja, hackad
  • salt

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, ris och curry med margarinet i en gryta tills riset blir lätt brynt.
  2. Slå på vatten, smula ner buljongen och salta. Koka riset klart.
  3. Vänd ned avrunna musslor, skalade räkor och paprika i det heta riset. Strö på persilja.
Kommentera receptet

Fler goda recept