Risotto med Taleggio, zucchini och örter

Risotto med Taleggio, zucchini och örter Granarolo
Foto: Granarolo

Risotto med Taleggio, zucchini och örter

10 ingredienser

45 min

En klassisk italiensk risotto med Taleggio, zucchini och örter. Bellissimo!

Granarolo Taleggio
Granarolo Taleggio produkt

Granarolo Taleggio

Mjuk och krämig textur med mild, aromatisk smak. Perfekt till ostbrickan eller i matlagningen!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 dl risottoris (Carnaroli eller liknande)
  • 1 zucchini (medelstor)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 Granarolo Taleggio (á 200 g)
  • färsk rosmarin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken, skär zucchinin i mindre bitar. Stek löken mjuk och glansig i smör. Lägg i riset och fräs på medelvärme tills det blir genomskinligt. Tillsätt vinet och koka in i under omrörning.
  2. Koka samtidigt upp 1 liter grönsaksbuljong. Tillsätt lite mindre än hälften av buljongen till riset där vinet kokat in, och koka på låg värme under omrörning tills riset har sugit upp all vätska. Fortsätt mata ditt ris med lite buljong i taget, rör om hela tiden tills du fått en krämig konsistens och riset är mjukt men fortfarande har lite tuggmotstånd. Lägg i finhackad zucchini. Rör om och låt den bli varm men inte helt mjuk, den ska ha lite stuns kvar. Ta av från värmen.
  3. Skär Granarolo Taleggio i bitar, rör ner osten och låt smälta helt. Smaka av med salt, peppar och finhackad rosmarin.
  4. Servera risotton i fyra skålar och toppa varje portion med finriven zucchini och rosmarin.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Piadina med stracchino Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer