Risotto med kycklinglever

Risotto med kycklinglever
Foto: TV4

En fin och god rätt som går fort att laga till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 paket fryst kycklinglever ca 350 g
  • 3 dl ris
  • 3 dl grönsaksbuljong från tärning
  • 100 g bacon, strimlat
  • 1 stor gul lök, skivad
  • 150 g små hela champinjoner
  • salt och peppar
  • 1 tsk mejram
  • 2 dl frysta ärter
  • 2 tomater, i klyftor
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Koka riset klart i buljongen.
  2. Fräs baconet, löken och svampen i en panna i lite matfett. Ta upp det.
  3. Hacka den halvtinade levern grovt. Stek den i matfett i pannan och krydda med salt, peppar och mejram. 4. Blanda ärterna i det heta riset och låt stå en stund på plattan så att ärterna tinar. Vänd sen ned de övriga ingredienserna och garnera med tomaterna.
Kommentera receptet

Fler goda recept