Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Risotto med kycklinglever
Foto: TV4
Risotto med kycklinglever
3
Spara
Av:
Köket.se
12
ingredienser
En fin och god rätt som går fort att laga till.
Kyckling
Risotto
Snabbt
Så väljer du rätt kyckling i butik
Ingredienser
1 förp fryst kycklinglever [ca 350 g]
3 dl ris
3 dl grönsaksbuljongtärning
100 g bacon, strimlat
1 gul lök, skivad
150 g champinjoner (små hela)
salt
peppar
1 tsk mejram
2 dl frysta ärtor
2 tomater, i klyftor
matfett, till stekning
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka riset klart i buljongen.
Fräs baconet, löken och svampen i en panna i lite matfett. Ta upp det.
Hacka den halvtinade levern grovt. Stek den i matfett i pannan och krydda med salt, peppar och mejram.
4.
Blanda ärterna i det heta riset och låt stå en stund på plattan så att ärterna tinar. Vänd sen ned de övriga ingredienserna och garnera med tomaterna.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut