Riskompott

Riskompott
Foto: TV4

Det här är är en frisk och god efterrätt. Bra därför att man gör i ordning den i förväg och ställer den i kylskåpet. Rosenvattnet, som ger en fin egen smak, hittar man i specialaffärer för essenser eller på apotek.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 liter standardmjölk
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl rismjöl
  • 10 hela gröna kardemummakapslar
  • 1 msk rosenvatten
  • 4 sötmandlar
  • 10 pistaschmandlar

Gör så här

  1. Hacka mandel och nötter. Värm mjölken försiktigt tills den nästan kokar. Rör om så att den inte bränns. Sänk till lägsta värme.
  2. Vispa i socker och rismjöl, lite i taget. Vispa ordentligt så att det inte blir klumpar. Låt blandningen koka under vispning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen, rör ner rosenvattnet och lägg i de hela kardemummakapslarna.
  3. Slå upp på tallrikar, strö över sötmandeln och pistaschmandeln och ställ kompotten kallt tills det är dags att servera den.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept