Risi e bisi är en klassisk risotto som har sitt ursprung i nordöstra Italien. Jennie lyxar till rätten och toppar ristotton vid servering med talleggio.
Stek pancetta, lök och vitlök i olivolja i några minuter i en stor kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa i någon minut. Häll på vinet och låt puttra in i riset.
Koka upp buljongen och håll varm brevid risottokastrullen. Späd risotton med 1 dl buljong åt gången som får koka in i riset under konstant omrörning innan ny buljong tillsätts. Låt puttra under konstant omrörning i 20 minuter.
När det är 3 minuter koktid kvar, lägg i ärtorna och fortsätt röra om.
Efter 20 minuter, dra av risotton från värmen och rör ner smör och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Risotton ska vara lös, nästan som en tjock soppa, späd med mer buljong om det behövs.
Lägg upp på tallrikar, gärna uppvärmda och toppa med små bitar taleggio och ärtskott. Servera genast!