Risbowl med stekt halloumi och chilimajo

Risbowl med stekt halloumi och chilimajo
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Risbowl med stekt halloumi och chilimajo

Av: Köket.se

Från: Köket

16 ingredienser

20 min

Härlig bowl med stekt halloumi, kål, avokado, bönor och ris. Servera den goda chilimajonnäs till och detta blir en oslagbar lunch.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 förp japanskt ris
  • 75 g rödkål, strimlad
  • 1,5 msk limefrukt, saft, färskpressad
  • 10 rädisor
  • 2 avokador
  • 75 g rödkål, strimlad
  • 2 msk limefrukt, saft, färskpressad
  • 300 g halloumiost
  • 150 g fryst mango, tinad
  • 150 g edamamebönor, tinade
  • olja, till stekning
  • salt

chilimajonnäs

  • 1,25 dl majonnäs
  • 1-2 msk sriracha

Till servering

  • färsk koriander
  • limefrukt, klyftor

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda den strimlade kålen med limesaft och lite salt. Låt stå. Skär rädisorna i klyftor. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor. Skär halloumin i tärningar.
  2. Stek halloumin tills den har fått lite färg i olja i en stekpanna.
  3. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  5. Fördela alla ingredienser i en vid skål. Servera med chilimajonnäs. Garnera med koriander och limeklyftor.