I samarbete med Uncle Ben's

Risbowl med stekt halloumi och chilimajo

0 röster
20 m
2
Risbowl med stekt halloumi och chilimajo
Foto: Köket.se

Härlig bowl med stekt halloumi, kål, avokado, bönor och ris. Med Uncle Ben´s smaksatta express ris blir rätten klar på nolltid och får riktigt god smak. Servera den goda chilimajonnäs till och detta blir en oslagbar lunch.

Visa mer
20 m
2

Du behöver

  • 1 förp Uncle Ben’s Express Mexikanskt ris
  • 75 g rödkål, strimlad
  • 1,5 msk limesaft, färskpressad
  • 10 rädisor
  • 2 avokado
  • 75 g rödkål, strimlad
  • 2 msk limesaft, färskpressad
  • 300 g halloumi
  • 150 g fryst mango i tärningar (tinade)
  • 150 g frysta edamamebönor (tinade)
  • olja, till stekning
  • salt

Chilimajonnäs

  • 1,25 dl majonnäs
  • 1-2 msk srirachasås

Till servering

  • koriander
  • limeklyftor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda den strimlade kålen med limesaft och lite salt. Låt stå. Skär rädisorna i klyftor. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor. Skär halloumin i tärningar.
  2. Stek halloumin tills den har fått lite färg i olja i en stekpanna.
  3. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  5. Fördela alla ingredienser i en vid skål. Servera med chilimajonnäs. Garnera med koriander och limeklyftor.
20 maj 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...