• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Risbollar

Risbollar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Risbollar

3 steg att laga

9 ingredienser

Ett annorlunda och gott tillbehör till festligare rätter. Du kan även laga risbollar av kokt kallt ris, så det är ett bra sätt att tillvarata rester.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 port ris
  • 1 äggula
  • 1 msk paprika, hackad
  • salt
  • vitpeppar

Till panering:

  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • olja, att fritera i

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Blanda ägget med riset. Fräs paprikan och tillsätt den till riset. Krydda med salt och peppar. Rulla risblandningen till små kulor. Doppa kulorna först i ägg, sedan mjöl och avsluta med ströbröd.
  3. Hetta upp oljan till 160°. Fritera risbollarna några åt gången. Låt rinna av på hushållspapper.