Risbollar

25 röster
4
Risbollar
Foto: TV4

Ett annorlunda och gott tillbehör till festligare rätter. Du kan även laga risbollar av kokt kallt ris, så det är ett bra sätt att tillvarata rester.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port ris
  • 1 äggula
  • 1 msk paprika, hackad
  • salt
  • vitpeppar, malen

Till panering:

  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • olja, att fritera i
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Blanda ägget med riset. Fräs paprikan och tillsätt den till riset. Krydda med salt och peppar. Rulla risblandningen till små kulor. Doppa kulorna först i ägg, sedan mjöl och avsluta med ströbröd.
  3. Hetta upp oljan till 160°. Fritera risbollarna några åt gången. Låt rinna av på hushållspapper.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...