Ris- och mandelglass med friterade risnudlar

Tove Nilsson recept

Ris- och mandelglass med friterade risnudlar

7 ingredienser

20 min + tid i frys

Den här glassen gör du enkelt på ris, skållad mandel och kondenserad mjölk. Bäst av allt är att du inte behöver någon glassmaskin!

Ingredienser

portioner sats
  • 2 dl sötmandel, skållad
  • 1 dl ris, vitt okokt
  • 1 kanelstång
  • 1 l vatten
  • 1,5 dl kondenserad mjölk
  • risnudlar, friterade (till servering)
  • mango (till servering)

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i en het stekpanna.
  2. Mixa riset till ett pulver i en matberedare.
  3. Blanda riset med mandlar och kanelstång i en stor skål.
  4. Koka upp hälften av vattnet och häll det över riset och mandlarna. Låt svalna och täck med plastfolie. Låt helst stå 12 timmar i kylen, annars någon timme.
  5. Blanda det blötlagda riset, mandlar och kanelstång med resten av vattnet. Mixa i en blender till en slät smet. Sila sedan genom en finmaskig sil ner i en stor kanna eller skål.
  6. Blanda ner kondenserad mjölk och ställ i frysen minst 2 timmar.
  7. Skrapa och servera glassen toppad med friterade risnudlar och eventuellt färsk mango.