Ris med russin och lök


Foto: Anna Demirian
Ris med russin och lök
9 ingredienser
30 m
Tillaga ris med russin och lök och du har ett riktigt gott och vackert tillbehör till middagen!
Se Anna Demirian laga receptet

Ingredienser
- 3 l vatten
- 5 dl basmatiris
- 2 msk salt
- 3 gula lökar
- 2 msk smör
- 100 g gula russin
- 50 g russin (mörka)
Servering
- persilja
- granatäpplekärnor
Gör så här
- Koka upp 3 liter vatten i en stor kastrull.
- Tvätta riset ordentligt i kallt vatten tills vattnet klarnat.
- Häll riset och saltet i det kokande vattnet och rör om då och då. Riset är färdig när det har lite tuggmotstånd.
- Häll över riset i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
- Skala och finhacka löken.
- Stek löken i smör en stund. Häll sedan i russin och stek tills löken fått lite färg och russinen blivit lite mjuka. Russinen ska dock inte stekas sönder.
- Häll i det kokta riset och blanda ihop försiktigt.
Servering
- Garnera riset med finhackad persilja och granatäppelkärnor.