Ris med russin och lök

koket.se
Ris med russin och lök_1
Foto: Anna Demirian

Ris med russin och lök

9 ingredienser

30 m

Tillaga ris med russin och lök och du har ett riktigt gott och vackert tillbehör till middagen!

Se Anna Demirian laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 3 l vatten
  • 5 dl basmatiris
  • 2 msk salt
  • 3 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 100 g gula russin
  • 50 g russin (mörka)

Servering

  • persilja
  • granatäpplekärnor

Gör så här

  1. Koka upp 3 liter vatten i en stor kastrull.
  2. Tvätta riset ordentligt i kallt vatten tills vattnet klarnat.
  3. Häll riset och saltet i det kokande vattnet och rör om då och då. Riset är färdig när det har lite tuggmotstånd.
  4. Häll över riset i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
  5. Skala och finhacka löken.
  6. Stek löken i smör en stund. Häll sedan i russin och stek tills löken fått lite färg och russinen blivit lite mjuka. Russinen ska dock inte stekas sönder.
  7. Häll i det kokta riset och blanda ihop försiktigt.

Servering

  1. Garnera riset med finhackad persilja och granatäppelkärnor.