Ris à la Malta med citron

Ris à la Malta med citron
Foto: TV4

Skär citrusskalen i stora bitar, utan den vita hinnan, de ska bara ge smak under kokningen. Har du färdig risgrynsgröt över kan du använda den och bara runda av med grädde och vaniljsocker.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1,5 dl rundkornigt ris
  • 2 dl vatten
  • 1 apelsin, saft + skal
  • 1 citron, saft + skal
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 3-4 apelsiner, tärnat kött

Gör så här

  1. Koka upp vatten, skal och fruktsaft, lägg i riset och koka det klart. Ta bort skalen, låt riset kallna.
  2. Blanda riset med vispad grädde och smaka av med socker och vanilj.
  3. Garnera med apelsinbitar.
Kommentera receptet

Fler goda recept